måndag 11 januari 2010

Powerpromenad med barnvagn

Denna veckan drar vårens "Powerpromenad med barnvagn" igång igen efter julöppehållet. För dig som varit med tidigare ser det ut som i höstas. Och precis som då finns alltså inga dåliga ursäkter för att inte komma i form...


På tisdagar finns två promenader att välja på. Den lättare promenaden för dig som är nybliven mamma med start på Linnéplatsen kl. 10:30-11:30. Här fokuserar man på att stärka kroppen och framförallt bäckenbotten. Senare på dagen erbjuds den något tyngre promenaden med samling vid Mossens idrottsplats kl. 13-14. Även på torsdagar erbjuds en något tyngre powerpromenad med start vid fågelhuset i Slottskogen kl. 13-14.

Promenaderna drar alltså igång denna veckan och håller på till mitten av juni, närmare bestämt 15 och 17 juni. Ett tips är att klä dig efter väder och ha bekväma och rejäla skor. Eftersom man gör lite styrkeövningar som utfall osv. föreslår jag ett par träningsbyxor. För dig som vill ta bilen till Mossens idrottsplats så finns det parkering och man svänger in vid Ljungbackegatan.

Den som leder promenaderna är Anna Orwallius, leg. sjukgymnast. Har du frågor om träning efter graviditeten kan hon ge ditt råd och tips. Organisationen som ligger bakom dessa omåttligt populära promenaderna är Hälsolots. Deras uppgift är att inspirera till ett liv med god hälsa, de arrangerar aktiviteter och möten. De som samarbetar för detta är Stadsdelsförvaltningarna Linne, Majorna och Centrum, Primärvården, psykiatrisk mottagning, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Apoteket, Församlingar och Frivilligcentralerna Chapman och Oscar. Du kommer att se mer av Hälsolots aktiviteter är på Aktivitetsakuten men till dess kan du läsa mer på www.halsolots.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar