torsdag 26 november 2009

Utflykt till Hönö Klåva


En dag när solen faktiskt tittade fram gjorde Aktivitets-akuten en mysig utflykt till Hönö Klåva. Vi tog bilen från stan på förmiddagen och sedan färjan från Lilla Varholmen till Hönö Pinans färjeläger. Därefter följde vi skyltning mot Fotö och sedan Hönö klåva.

Här finns ett litet och lugnt samhälle med lagom många butiker för en förälder med barn. Tre barnklädesbutiker (missa inte häääärliga Zillstar), två skoaffärer, heminredning, blomsterbutik och så klart några klädbutiker för vuxna. Vi tog en fika på Kafe Hönökakan, där de dagen till ära satt och gräddade sina egna hönökakor i stenugnen. Mums, tyckte både barn och vuxna. (Däremot hade stället inget skötbord, men det vägdes upp av det goda brödet ;) ) Hönö klåva har även två andra kaffeér; Alex, som ligger mitt emot Hönökakan samt Längtan som ligger vid infarten. Även ett par restauranger finns, liksom fiskemuseum, turistbyrå och smyckes- och klockaffär. Passa på att ta en uppfriskande promenad längs havet och tänk på att många butiker har lunchstängt mellan kl.13-14.

Vi tog som sagt bilen, men det går även att resa kollektivt om sån önskas. Passar det inte med en vardag är det en perfekt lördagsaktivitet för hela familjen. Karta hur du hittar hit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar