måndag 9 november 2009

Kålltorps öppna förskola

Som ni kunde läsa i artikeln i Göteborgs Posten så har vi varit i Skatås och besökt Kålltorps öppna förskola, som vänder sig till barn mellan 0 och 6 år liksom deras föräldrar. På torsdagar träffas man utomhus och då passade vi på att besöka. Vi tog bilen till Skatås, men givetvis kan man åka kollektivt och ansluta med en lite promenad för att komma på plats. När vi kommer har Rose-Marie och Carina, som är förskollärare, redan gjort upp eld. Det är tur för det är rejält kallt idag.


Föräldrarna och barnen droppar in från kl. 10. Alla samlas vid grillplatsen som ligger bakom Skatås motionscentral och till höger i en skogsdunge (följ skylt mot boulebanan). Vad vi lägger märke till är att många kommer själva med sitt eller sina barn och att det är mycket pappor.

De barnen som får ut mest av aktiviteten är givetvis de som kan gå och springa omkring. Kl 11.15 är det liten sångstund och därefter korvgrillning. Några frestar med hamburgare på gallret, medan en liten kille äter en kall pannkaka. Mums! Matsäck, sittunderlag och varma kläder är alltså bra att ha med.


Måndagar och onsdagar håller man till i Friluftsfrämjandes klubbstuga i Skatås. Fika till självkostnadspris och sångstund är stående aktiviteter. I stugan finns kök, micro, toalett och leksaker. Målet är att vara utomhus så mycket som möjligt.

Även om man inte bor i stadsdelen Kålltorp är man hjärtligt välkommen till öppna förskolan.

Öppettiderna för Kålltorps öppna förskola är:
Måndagar 10-14
Onsdagar 9.30.14
Torsdagar 10-14.30, naturpass i skogen

Kålltorps öppna förskola

1 kommentar:

  1. Tyvärr så har stadsdelen lagt ned denna öppna förskola men vi är några förälder som håller flagan uppe under torsdagar 10-13 på grillplatsen bakom motionscentralen. Det finns även en grupp på Facebook där du kan läsa mer om vår arbete för att rädda denna unika förskola.

    Vi ses, Alexander

    SvaraRadera