fredag 26 mars 2010

Gaffelapan är nu testad

Vi gav en dag tipset om Sjöfartsmuseets aktivitetsrum "Gaffelapan" till er läsare men också till våra pappalediga män. Det gick så där. Först gick de dit en måndag då det visade sig vara stängt. För så är det, på måndagar är alla museer stängda. Skam den som ger sig. Veckan efter valde de en annan dag än måndag och visst var det öppet. Besvikelsen var dock stor.

Själva Gaffelapan visade sig vara ett tillfälligt lösning innan lekrummet högst upp i huset är färdigrenoverat. I rummet fanns en lekbåt att klättra på och leka i. Förutom det var det långbord där man kan äta medhavd matsäck men där trängdes de med stökiga skolklasser som var på besök. Vi får vänta ett tag till för att kunna gå loss i lekrummet på plan 3, men till dess kan vi tillsammans med våra barn njuta av havsdjur i akvarierna. För de är ju spännande. Kolla in Sjöfartsmuseets hemsida för mer information.


Inträde på Sjöfartsmuseet är 40 kronor. Liksom på Röhsska får man ett årskort som räcker året ut och som gäller på Stadsmuseet, Konstmuseet, Naturhistoriska, Röhsska och Sjöfartsmuseet. Väl investerade pengar om du frågar mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar