torsdag 8 oktober 2009

Vivienne Westwood

Lite sena och med andan i halsen ringde vi på den stora järndörren till Röhsskamuseet. I foajén stod redan två mammor och en pappa med sina barn i barnvagnarna. De tillsammans med dagens pedagog, Tanja, väntade på hissen. Vi hälsades välkomna och ett par minuter senare stod vi framför Vivienne Westwoods Weddingdress på plan 2. Då är det inte bakelsen som är med i Sex and the city-filmen utan den som Röhsska köpt in till sin samling för en halv miljon kronor.

Tanja pratade om Vivienne och allt eftersom blev det mer till ett samtal där hela gruppen fick sin röst hörd. Vi höll oss till en liten del av museet och det var faktiskt inga problem för barnen att vara lugna. Skulle det vara ett problem om är det ju ingen fara, lite det som är grejen med barnvagnsvisningar, även griniga ungar är välkomna.

Kl.12, då museet öppnar för alla, med eller utan barnvagn gick vi igenom övriga museet för att sedan hamna i kafét på bottenplan. Hungriga som vi var föll vi för den frestande vegetarisk buffén. Väl investerade pengar. Strax efter kom lunchrusningen men vi fick gott och väl plats med våra barnvagnar, därav blev vi kvar ett bra tag och njöt av kaffet efter maten.


Betyg: Hit kommer vi att gå igen!

Varje torsdag mellan kl.11:15-12:00 är det barnvagnsvisningar på Röhsska. Håll koll på programmet här eller på Röhsskas hemsida www.designmuseum.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar